KarrierM


KarrierM állásportál elérési útja: www.karrierm.hu

Az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. közhasznú szervezet, célja a foglalkoztatás és munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, a foglalkoztatást, a munkaerő-piaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása. 

Társaságunk a GINOP-5.3.6-17 „Vállalati felelősségvállalás ösztönzése és állásfeltárás” című projekt keretében átadta Magyarország új állásportálját. A KarrierM állásportál nemcsak innovatív és ingyenes, de teljeskörű HR szolgáltatási csomagot is biztosít a kis- és közepes vállalkozások részére. Szolgáltatásaink között elérhető: szakmai támogatás az álláshelyek meghirdetésében, az alkalmas jelöltek előszűrése és megszólítása, a teljes toborzás-kiválasztási folyamat (komplex HR szolgáltatás) segítése munkatársaink közreműködésével. 

Ügyfélszolgálatot és (régiós szinten működő) szakmai támogató hálózatot egyaránt biztosítunk mind az álláskeresők, mind a munkáltatók részére, többek között azzal a céllal, hogy az érdemi HR erőforrásokkal nem rendelkező KKV-k megfelelő hatékonysággal tudják majd használni az online szolgáltatásokat. Ezen törekvések közvetlenül hozzájárulnak a magyarországi üres álláshelyek mielőbbi betöltéséhez. 

Ezen túlmenően a KarrierM állásportálon a felelős foglalkoztatás népszerűsítését célzó és támogató felület is kialakításra került.

Röviden a felelős foglalkoztatás alprojektünkről: feltételezhető, hogy azok a szervezetek, amelyekre nem jellemző a felelős foglalkoztatói magatartás, lemaradnak versenytársaik mögött. A felelős foglalkoztatás és annak minősítési rendszere hozzásegíti a szervezeteket a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növeléséhez, a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásban és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartás megvalósításában.

A Felelős Foglalkoztatói minősítés visszajelzést, útmutatást és irányvonalat ad a felelős foglalkoztató elveinek szervezeti integrációjához. Legfontosabb célja, hogy egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján osztályozza, minősítse a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját.

A felelős foglalkoztatói jó gyakorlatok és a minősítés megszerzése különböző, realizálható előnyökkel járhat. Többek között a minősített szervezet számára elérhető lesz az alprojekt további szolgáltatása, a Felelős Foglalkoztatói Uniós tagság lehetősége, ami egy tanulásra, tapasztalatcserére, együttműködések kialakítására létrehozott online munkáltatói közösség (e-learning, chat funkció, fórum beszélgetések).

A minősítésen megfelelt szervezetek pályázhatnak „Az Év Minősített Felelős Foglalkoztatója” címért. A pályázat összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, valamint közzéteszi azokat a jó gyakorlatokat, melyek hozzájárulnak e terület fejlődéséhez, kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén.

KarrierM állásportál elérési útja: www.karrierm.hu