Digitális Ady-napok Zilahon- versmondóink újabb sikere


A járványhelyzet miatt ebben a tanévben rendhagyó formában rendezte meg testvériskolánk, a zilahi Sylvania Főgimnázium az Ady Endre vers-és prózamondó versenyt, melyen iskolánk tanulói ismét szép sikert értek el.

A digitális térben, online zajló verseny során sorban kapcsolódtak be élőben a versenyzők, akik egy Ady-verset és egy szabadon választott kortárs művet adtak elő.

A verseny lebonyolítását nehezítette a technika ördöge. Sajnos többször is megszakadt az internet-kapcsolatunk, de versmondóink ennek ellenére igyekeztek helytállni, s a hosszú ideje tartó felkészülést szép eredménnyel megkoronázni.

Ez sikerült is, hiszen Oláh Kevin 10. V osztályos tanulónk a majd’ húszfős mezőnyben második helyezést ért el, és Tóth Alexandra és Danyi Bianka is “libabőrös” élményt nyújtott versmondásával!

Gratulálunk mindhárom versmondónknak a felkészülés során mutatott kitartásához, alázatához és természetesen a versenyen elért eredményekhez, valamint köszönjük Nagy Anikó tanárnő áldozatos felkészítő munkáját, aki a digitális tanrend okozta, a személyes találkozást ellehetetlenítő helyzetben a virtuális térben, videóchat formájában is segítette a versmondók felkészülését.