Kerékpározz a suliba!


Idén immár harmadik alkalommal rendeztük meg az iskolánkban a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakiskolában a „kerékpározz a suliba programot” az Európai mobilitási hét keretén belül a BADISZ VSE szervezésében.

A program Balassagyarmat főterén kezdődött, ahol azok a tanulók és tanárok gyülekeztek, akik kerékpárral érkeztek, majd innen közösen a Balassagyarmati Járási Polgárőr Szövetség lóval szolgálatot teljesítő polgárőreinek felvezetésével indultunk a suliba. Itt vette kezdetét az egész napon át tartó vetélkedősorozat, ahol a tanulók az ügyességüket, gyorsaságukat, az elméleti tudásukat vetették össze a kerékpár ügyességi, gyorsasági, lassúsági versenyen, az akadálypályán, lövészeten, íjászaton, tömlőgurításban, puttonyfecskendő használatában és KRESZ totó kitöltésével. A versenyek mellett a tanulók lehetőséget kaptak a lovas polgárőröktől, hogy megismerkedjenek a lovakkal, a lovas polgárőr szolgálattal, a bátrabbak lovagolhattak is. A nézők sem unatkoztak, a versenyek szüneteiben lehetőséget kaptak, hogy megismerjék a versenyfeladatokat, azokban ki is próbálhatták magukat, bízva abban, hogy a későbbi rendezvényeinken már versenyzőként mérik össze magukat a többiekkel.

A programra kilenc csapat nevezett, amit szoros fej-fej melletti küzdelemben a 12. D csapata nyert meg.

1. helyezett:  Féja Bálint, Metykó Márk, Simon Szabolcs (12. D)

2. helyezett: Berki Viktor, Bogdán Norbert, Deme Patrik (11. D)

3. helyezett: Molitórisz Roland, Roza Zsombor, Vizoviczki Nimród (12. D)

A kerékpárral érkezők között különdíjat sorsoltunk ki, melyet Bander Diána 12. D osztályos tanuló vehetett át.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

Köszönjük a támogatást és a nyeremények biztosítását a BADISZ VSE-nek, a Nógrád megyei Rendőr-Főkapitányságnak, a Mészáros Juditnak és a Balassagyarmati Járási Polgárőr Szövetség lóval szolgálatot teljesítő polgárőreinek.

Gál Zoltán

További fotók