Díjeső a csengeri Ady-napokon


A koronavírus okozta helyzet következtében idén online formában rendezték meg iskolánk egyik testvériskolájában, a csengeri Ady Endre Középiskolában az Ady-napokat, melyen diákjaink remekül szerepeltek.


A versmondó versenyen Oláh Kevin 9. v osztályos diákunk harmadik helyezést ért el. Felkészítő tanára Nagy Anikó volt. Kevin Szabó Lőrinc Új szemüveg című versét mondta fel videóra, és ezt küldtük el az online versenyre.

A megmérettetés keretében a rendező iskola esszéíró pályázatot is meghirdetett. Ezen gimnáziumi kategóriában a rendészeti szakgimnáziumban tanuló Vizoviczki Szilárd Nimród 11.d osztályos diákunk első helyezett lett. Nimród a Trianonnal kapcsolatos mítoszokról írt pályaművében. Felkészítő tanára Bellér Annamária volt. Nimród sokoldalú tehetség, hiszen a képzőművészeti pályázatra is küldött be alkotást.

Az esszéíró pályázat szakközépiskolai kategóriájában Danyi Bianka 10. CF osztályos tanulónk szintén első helyezést ért el. Dolgozatában Bianka- aki egyébként cukrásznak készül- arról írt, hogyan jelent meg a trianoni trauma a magyar irodalomban. Felkészítő tanára Bellér Annamária volt.


Képzőművészeti pályázat is kapcsolódott a versenyhez. Ezen Dudok Virág 9. v osztályos diákunk második helyezett lett. A pályázati kiírás szerint az elcsatolt területek épített emlékeit kellett megjeleníteni. Virág a füleki várat rajzolta le- ez látható kiemelt képünkön is. Felkészítő tanára Nagy Anikó volt.
Ugyancsak dicséret illeti Kovács Richárdot, aki versmondásával, Simon Szabolcsot, aki az esszéíró pályázaton, valamint Oláh Boglárkát, aki a képzőművészeti pályázaton képviselte iskolánkat a versenyen.


A gyerekek sokat készültek és dolgoztak a pályázatokkal és a versekkel egyaránt. Nagy dicséret illeti őket, nemcsak az elért eredmények miatt, hanem önmagában már azért is, mert a rendhagyó helyzetben és formában is vállalták a részvételt.

Igazán méltó lezárása ez a 2019-2020-as tanévnek.