RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS 2020/2021. tanév


Intézményünk az alábbi tanulmányi területekre rendkívüli felvételi eljárást hirdet:

Képzési forma Tagozat kód Jellemzők
Technikum (volt szakgimnázium) 9112 XXVII. Vendéglátóipar ágazat, Vendégtéri szaktechnikus (5 1013 23 08 ) kimeneti lehetőséggel. (5 év) Balassagyarmat
Technikum (volt szakgimnázium) 9113 XXXVIII. Rendészet és közszolgálat ágazat Közszolgálati technikus
(5 0413 18 01 ) kimeneti lehetőséggel. (5 év) Balassagyarmat
Szakgimnázium 9115 IV. Pedagógia ágazat Pedagógiai munkatárs
(4 0119 01) kimeneti lehetőséggel.  (5 év) Balassagyarmat
Képzési forma Tagozat kód Jellemzők
Szakképző iskola (volt szakközépiskola) 9221 XXVI. Kereskedelem ágazat 17. Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport, Kereskedelmi értékesítő (4 0416 13 02 ) (Balassagyarmat)
Szakképző iskola (volt szakközépiskola) 9222 XXVII. Vendéglátóipar ágazat 18. Vendéglátás-turisztika szakmacsoport Szakács (4 1013 23 05 ) (Balassagyarmat)
Szakképző iskola (volt szakközépiskola) 9223 XXVII. Vendéglátóipar ágazat 18. Vendéglátás-turisztika szakmacsoport Pincér-vendégtéri szakember (4 1013 23 04)    (Balassagyarmat)
Szakképző iskola (volt szakközépiskola) 9224 XXXVI. Élelmiszeripar ágazat 21. Élelmiszeripar szakmacsoport Pék-cukrász (4 0721 05 12 ) (Balassagyarmat)

Az elektronikus beiratkozás menete letölthető itt.

Jelentkezési lap letölthető itt.

Jelentkezni 2020. május 4–tól lehet. Cím: 2660 Balassagyarmat, Hétvezér út 26. Tel: +3635501190

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK ÉS SZAKMAIRÁNYOK 5 ÉVES TECHNIKUMI KÉPZÉSBEN

IV. Pedagógia ágazat esetén:

Pedagógiai munkatárs

A pedagógiai munkatárs köznevelési intézményekben foglalkoztatott szakember, aki felsőfokú végzettségű pedagógus irányítása mellett végzi szakirányú munkáját. Közreműködik az óvodai tevékenységek, a tanítási órák előkészítésében és lebonyolításában. Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik szívesen részt vennének a gyermekek körüli nevelésben. A munkáját a családokkal, más szakemberekkel történő kölcsönös tisztelet, tolerancia és hatékony kommunikáció határozza meg.

XXXVIII. Rendészet és közszolgálat ágazat esetén:

Közszolgálati technikus

Közigazgatási ügyintéző szakmairány

A közigazgatási ügyintéző megismerkedik közigazgatási tevékenység-terület szabályaival, sajátosságaival, a leendő választott hivatás fontosabb szakmai elemeivel. A képzési folyamat során a gyakorlati képzés keretében a közigazgatási ügyintéző megismerkedik kormányhivatalok tevékenység-rendszerének legfontosabb elemeivel.

Ajánlott azon fiatalok számára, akik éreznek magukban elhivatottságot a közrend, közbiztonság a köz-, és államigazgatás területén az emberek mindennapi biztonságos életkörülményeinek fenntartásához. Elengedhetetlen, hogy legyen megfelelő számú szakember, aki a társadalom ilyen irányú igényét magas színvonalon tudja biztosítani.

XXVII. Vendéglátóipar ágazat esetén:

Vendégtéri szaktechnikus

A vendégtéri szaktechnikus a vendéglátó egységben a beszerzési-raktározási, termelési, értékesítési tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja annak üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről. Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a vendéglátó egység működését, amelyek vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik érdeklődnek a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika iránt, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatása felé.

VÁLASZTHATÓ KÉPZÉSEK 3 ÉVES SZAKKÉPZŐISKOLAI KÉPZÉSBEN

Pék-cukrász

A pék-cukrász képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel. Jól látható, hogy a cukrászok is készítenek péktermékeket és a pékségek is cukrász termékeket. Ennek a kettős igénynek a kiszolgálására alkalmasak a pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakemberek. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekelnek az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

Kereskedelmi értékesítő

A kereskedelmi értékesítő a korszerű eladástechnikák alkalmazásával kiszolgálja és tájékoztatja a vásárlókat. Értékesítési stratégiája a vevői igényeken alapul, tevékenysége kiterjed továbbá az áru beszerzésére, átvételére, készletkezelésére, állagmegóvására.

Ajánlott minden fiatal számára, aki szeret emberekkel foglalkozni, szereti a változatos kihívásokat, ösztönzi a kereskedelmi dinamizmus, fontos számára a hosszú távú karrierlehetőség.

Pincér-vendégtéri szakember

A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Szakács

A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. A főzés, szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.