V. helyezés a XII. Civitas Fortissima Kárpát-medencei Történelmi Versenyen


Az 1919-es eseményekre emlékezve ebben az évben immár XII. alkalommal rendezték meg a Civitas Fortissima Kárpát-medencei Történelmi Versenyt. Iskolánk diákjai szinte a kezdetektől részt vesznek ezen a megmérettetésen, amely igen alapos felkészülést igényel, hiszen a Civitas Firtissima témaköre mellett mindig van egy másik is- ezúttal a trianoni béke aláírásának előzményeivel, körülményeivel, tartalmával, valamint hatásaival is tisztában kellett lenniük a versenyzőknek.

Bozsó Blanka, Molitórisz Roland és Vizoviczki Nimród ( mindannyian 11. D osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Bellér Annamária) remekül megbirkóztak a feladattal, hiszen a háromfordulós versenyen ( két nehéz feladatlap és egy városi forduló) négy csapatot is maguk mögé utasítva 5. helyezést értek el, ami azért is nagyon szép eredmény, mert a többi csapat kivétel nélkül mind gimnazista tanulókból állt.

A versenynek azonban nem csak az 5. hely volt az eredménye. Tágabb értelemben az egész esemény atmoszférája, a határon túli magyar diákokkal és tanárokkal való találkozás lehetősége, a városi feladatok jó hangulata szintén gazdagították a résztvevőket.