Karácsonyvárás a “Keriben”


Iskolánk – melyet sokan még mindig “Keriként” ismernek Balassagyarmaton és környékén- ebben a tanévben is nagy fontosságot tulajdonított a karácsony előtti készülődésnek. Igyekeztünk meghitt, családias hangulatot csempészni mind a hétköznapokba, mind az ünnepi műsorba, hogy a gyerekek érezzék: fontosak számunkra.

A téli szünetet megelőző teljes hét karácsonyi hangulatban telt. Immár hetedik éve rendeztük meg karácsonyi vásárunkat, melynél már jóideje nem csupán a bevétel a cél, hanem egyre inkább az összefogás és a jó hangulat. Példa értékű az az összefogás, amely ilyenkor valósul meg a tanár kollégák és persze a diákok között: előbbiek saját kezűleg készített sütikkel, ajándéktárgyakkal, forró csokival, teával és szendvicsekkel járulnak hozzá a jó hangulathoz, utóbbiak pedig besegítenek az árusításba.

A szünetet megelőző utolsó tanítási napon aztán sor került a karácsonyi műsorra is. Idén ezt is igyekeztünk különlegessé tenni: a 10. V osztályosok kamaszos betlehemesét pedagógusokból és diákokból álló kórus karácsonyi dalai kísérték.

A “Keri” karácsonyi készülődésének a fő üzenete az, hogy az ünnepek -és a hétköznapok egyaránt- ne csak az üres, lélek nélküli, “kényszer” együttlétekről szóljanak, hanem legyen mögötte valódi tartalom, összefogás és szeretet is. Erre azonban csak az képes, akinek magának is van szíve és lelke.