Versmondóink sikere a zilahi Ady-napokon


Harmincadik alkalommal rendezte meg zilahi testvérintézményünk, a Silvania Főgimnázium az Ady-napokat.

A kétnapos jubileumi rendezvénysorozatra iskolánk ezúttal is meghívást kapott. A mikszáthos “nosztalgia-delegáció” tagjaként ismét visszalátogatott hajdani sikerei helyszínére Oláh Zoltán, aki újra színpadra lépett, hogy felelevenítse Zilahhoz kötődő emlékeit. A nosztalgiázás részese volt még Pap István Balázs igazgatóhelyettes és Zérczi Miklós, jelenlegi igazgató mellett az iskola első direktora, dr. Bacskó József és a 2006-os iskolaösszevonást követő igazgató, Lavaj Árpád is, valamint Horváth Anita tanárnő, az egykoron nagy sikereket elért mikszáthos diákok felkészítő tanára. Ugyancsak velünk tartott “Pali bácsi a kormánytól”, Kertész Pál, aki nélkül nem juthatott volna el annyi éven át a balassagyarmati küldöttség a messzi Szilágyságba.

A mikszáthos “nosztalgia-delegáció”, valamint jelenlegi versmondóink és felkészítő tanáruk

A múltidéző megemlékezésre november 22-én -éppen Ady Endre születésnapján- a főgimnázium dísztermében került sor. A házigazda iskola diákjainak “Lepaktálok önmagammal” című színvonalas műsorát követően megismerhettük a jubileum kapcsán összeállított Ady-emlékkönyv létrejöttének körülményeit, majd az emlékek felelevenítése szándékával léptek színpadra egykori versmondók és felkészítő tanárok, valamint a három testvériskola- a házigazda zilahi Silvania Főgimnázium, a csengeri Ady Endre Középiskola és Kollégium és iskolánk – jelenlegi és volt igazgatói.

Jelenlegi és volt igazgatók
Oláh Zoltán újra a zilahi színpadon
Versmondók egykori sikereik színhelyén
  • Másnap, november 23-án került sor a 30. Ady versmondó versenyre, melyen iskolánk mindkét diákja kiválóan szerepelt. Kovács Richárd 10. V osztályos tanuló két különdíjat is kapott: a legjobb versválasztás mellett elnyerte Laczkó Vass Róbert zsűritag, kolozsvári színész külön elismerését is.
  • Tóth Alexandra 11. IV osztályos diákunk először járt Zilahon, és rögtön a második helyen végzett. Egyéni előadásmódjáért a zsűri külön is megdicsérte Szandit.
  • Gratulálunk a diákoknak a szép eredményekhez, valamint köszönetet mondunk tanáraiknak, Hering Noéminek és Nagy Anikónak az áldozatos munkáért!
  • A versenyt követően került sor a már említett Laczkó Vass Róbert előadói estjére, amely különösen nagy élményt jelentett számunkra!
  • Köszönjük a zilahi Silvania Főgimnázium vezetőségének a meghívást és vendégszeretet, amellyel ezúttal is fogadtak bennünket, valamint gratulálunk az iskola tanárainak és diákjainak a jubileumi rendezvény színvonalas megszervezéséhez és lebonyolításához!
  • Találkozunk januárban Balassagyarmaton!
  • Bellér Annamária
Kovács Richárd átveszi a Silvania Főgimnázium igazgatójától, Faluvégi Ervintől az elismerést
Tóth Alexandra átveszi Kiss Törék Ildikótól, a zsűri elnökétől a 2. helyezésért járó jutalmat
Nagy Anikó, Kovács Richárd, Tóth Alexandra, Laczkó Vass Róbert