Nyílt nap 2019


Talán még mindannyian emlékszünk arra az izgalomra és bizonytalanságra, ami nyolcadik osztályos korunkban jellemzett bennünket a pálya-illetve iskola-választás kérdése miatt. Hová menjünk? Melyik iskolát válasszuk? Mit tanuljunk? A ma nyolcadikosai ugyanilyen izgatottak és bizonytalanok, és ugyanezek a kérdések foglalkoztatják őket.

A döntést segítendő, a középiskolák minden évben pályaválasztási nyílt napot rendeznek, amelyen igyekeznek bemutatni képzési kínálatukat, az intézményben folyó tanulmányi-és diákéletet.

Iskolánk november 6-án várta tárt kapukkal a nyolcadikosokat. Zérczi Miklós igazgató úr vetítettképes előadásában részletesen bemutatta az új szakképzési törvényből adódó változásokat, valamint az iskolánkban folyó képzéseket és a tanulás melletti mindennapok színes világát.

Ezt követően a nyolcadikos diákok forgószínpadszerűen ismerhették meg az iskolánkban elérhető képzési formákat. Az egyes tantermekben ppt előadások mellett a gyakorlatban is kipróbálhatták az egyes szakmák fogásait, így például a csomagolást, a pénztárgépek és mérlegek használatát. Az érdeklődő általános iskolások betekintést nyerhettek az informatika, a pénzügyi szféra, a cukrászat, a kereskedelem, a vendéglátás világába, megismerhették a következő tanévtől induló pedagógiai munkatárs képzést, de a hús-és hentesáru készítés megismerése sem maradt ki.

Nagy sikert aratott a 11. D osztály tanulói által prezentált önvédelmi bemutató.

Az idei nyílt napon minden eddiginél több érdeklődő általános iskolás vett részt.

A nyílt nappal egybekötve tartottuk meg iskolánk jelenlegi diákjai számára a pályaorientációs napot. A tanulók először önismereti kérdőívet töltöttek ki, majd ők is végigjárták az egyes állomásokat, így kapva ízelítőt a munkaerőpiac változatos világából.