Bemutattuk képzéseinket


A novemberi pályaválasztási bemutatók sorát zárta a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által szervezett pályaválasztási nap, amelyen iskolánk is bemutatta képzési kínálatát.

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ előterében és nagytermében az általános iskolás tanulók érdeklődve járták végig a Nógrád megyéből és Vácról megjelent középiskolák standjait, hiszen számukra nagy most a tét: el kell dönteniük, szeptembertől melyik középfokú intézményben tanuljanak tovább.

Iskolánk, a Mikszáth Kálmán Középiskola is igyekezett minél több nyolcadikos diákot megszólítani. Látványos szakmai bemutatókkal és ppt-kel vártuk a pályaválasztás küszöbén álló tanulókat, akik szép számmal próbálták ki az egyes szakmák gyakorlati fogásait és ültek le az asztalokhoz például szendvicset vagy alkoholmentes koktélt készíteni vagy megmérni a különféle gyümölcsöket. Mint minden évben, idén is nagy sikert aratott a rendészet és az informatika, de a jövő évtől induló új képzés, a pedagógiai munkatárs iránt is sokan érdeklődtek, csakúgy, mint a kereskedelem és a vendéglátás képzés iránt.

Köszönjük iskolánk diákjainak is a lelkes közreműködést a bemutatókban.

Reméljük, szeptembertől sok jelenlegi nyolcadikos diákot köszönthetünk majd iskolánk falai között!