Felavatták a gólyákat!


Október lévén, már az új diákok is megismerkedtek az iskolával, egymással és a tanárokkal. A bioritmusuk megpróbál alkalmazkodni az órarendhez, a csengetésekhez. Talán már nem is késnek el reggelente és egyből megtalálják a tantermüket. Összebarátkoztak a portással és a takarítókkal, kiismerték az osztálytársaikat és az évfolyamtársaikat. Részesei az iskolai- és magánélet pletykáinak. Vannak már iskolai sztorik, melyeket „csak úgy hallottak” és amelyekben benne vannak a fejük búbjáig. Mondhatni, beilleszkedtek. Ezzel talán már nem is kellene foglalkozni, csak nyugtázni, ők sem mások, mint az előző évek kis kilencedikesei.

Ám ha ők sem mások, akkor rájuk is már nagyon várnak a tizedikesek, pontosabban idén a 10.D osztály tanulói. Miért is? Hagyománytiszteletből és joggyakorlásból. A tavalyi évben ugyanis kiérdemelték ügyességükkel, csapatmunkájukkal azt a jogot, melyet az iskolai hagyományokból adódóan a tavalyi évben szereztek meg hasonló módon az előző év tizedikesei révén a gólyaavató rendezvényen. Idén tehát szerzett joguknál fogva és ötleteiktől vezérelve várták a gólyákat a megyeháza dísztermében, hogy rituálisan is Keris diákokká váljanak.
Vidám hangulatban, összeszedetten és a zseniális műsorvezetéssel folyt az idei gólyaavató rendezvény.

Az öt kilencedikes osztály tanulói az osztályfőnökökkel az élen, az előzetesen kiadott utasításoknak megfelelően, különböző színű ruhában és kiegészítőkben jelentek meg és foglalták el helyeiket. Elsőként az osztály indulóját, kisfilmjét és táncát mutatták be a Tóth Alexandra (Dök elnök), Lajtosné Antalicz Anita tanárnő és Czibulya Márk tanár úr alkotta zsűrinek.

Ezt követően rendhagyó, de felettébb ötletes módon, nem az osztályzászló, hanem az osztály kabalafigurája került bemutatásra.
A „kötelező” elemek után következett az avató osztály briliáns kreativitását magán hordozó ötletes és vidám feladatainak sora. Végig pörgős, nagy nevetéseket okozó, lendületes volt a program, melyen a nézők, a zsűri tagjai, de még a résztevők is (saját magukon) jókat kacagtak. Nagyszerű példája volt annak, hogy kell érdekes, időnként merész, de nem bántó módon felavatni újonc diákjainkat.

A kilencedikesek végig aktívak voltak, amit jó volt látni, egyben bizalmat ad egy jó osztályközösség kialakulásának.

Gratulálunk a szervező osztálynak és osztályfőnökének, minden résztvevő diáknak, akik máris nyertesei voltak egy emlékezetes élménynek!  

Kiemelt módon gratulálunk a nyertes osztálynak, akik így megszerezték azt a lehetőséget és jogot, hogy a hagyományt tovább éltetve, jövőre a kreativitásukat megvillantva ők avathassák fel a Keri gólyáit!

Ez az osztály pedig a 9.V!