Két különdíj a Schnitta Sámuel Emlékversenyen


Első alkalommal vettek részt iskolánk vendéglátó szakirányon tanuló diákjai a Schnitta Sámuel Emlékversenyen, és máris két különdíjjal térhettek haza a rangos gasztronómiai megmérettetésről.

A Miskolcon megrendezett eseményre Észak-Magyarország régióból érkeztek versenyzők : négy szakképzési centrum öt iskolája gondolta úgy, hogy megméretteti magát elméleti és gyakorlati tudásban.

Iskolánkat Babcsán Mercédesz, Márton Dominika, Puruczki Stella, Péter Olívia és Karl Eszter képviselte a versenyen. A csapatverseny során a szakács, cukrász és felszolgáló tanulók egymással együttműködve oldották meg a feladatokat.

A zsűri tetszését mind az elkészített ételsor ( konfitált libamáj paszternákpürével és parmezánchipssel, tárkonyos erdeigombaleves vajas galuskával, szuvidált borjúszűz téli zöldségekkel és citrommártással és Mikszáth álma fantázianevű desszert), mind a csapatot körülvevő pozitív légkör lenyűgözte: Karl Eszter megkapta a legjobb szakácsnak járó különdíjat, míg a pincérek a legszebb mosolynak járó elismerést tudhatják magukénak.A remek eredményhez a diákok ügyessége, rátermettsége , valamint a felkészítő tanárok hosszú heteken át történő lelkiismeretes munkája vezetett: a tanulók felkészítésében részt vett Urbán Melinda, Tácsik Eszter, Makrai Nikolett és Gál Gusztáv.

Gratulálunk a kitűnő eredményhez!