Vásár és pásztorjáték- karácsony a Keriben


Egy profi színtársulat is megirigyelhetné azt a pásztorjátékot, amelyet iskolánk diákjai adtak elő a karácsonyi műsor keretében.

A téli szünetet megelőző hét mindig mozgalmas a Mikszáthban. Előbb karácsonyi vásáron válogathatunk a színes és ízletes kínálatból, majd a karácsonyi ünnepség előlegezi és idézi meg az ünnep meghitt pillanatait.

Nem volt ez másképp idén sem. A karácsonyi vásár forgatagában a forró csoki nyerte el leginkább a vásárlók tetszését, de válogathattunk különféle ajándéktárgyak közül is.

  

Az utolsó tanítási napon aztán valóságos varázslat részesei lehettünk: a karácsonyi ünnepségen a Dallamos együttes karácsonyi dalaira és Jóni Anita éneklésére felfűzve iskolánk diákjainak közreműködésével egy pásztorjátékot láthattunk. Tiszteletre méltó, hogy ezek a tanulók vállalták a szereplést és az azzal járó kötelezettségeket! Öröm volt látni, milyen átéléssel játszották szerepeiket! Szűz Mária, a pásztorok és a három királyok története élethűen elevenedett meg tolmácsolásukban. Köszönjük Nekik és felkészítőjüknek, Seres Ilona tanárnőnek az áldozatos munkát, valamint mindenkinek, aki segített a produkció létrejöttében: Vargáné Rada Ildikó, Sirokiné Handó Ildikó, Nagy Anikó, Hering Noémi, Matyóka Renáta tanárnőknek és Czibulya Márk tanár úrnak.

A műsor megkoronázásaként iskolánk egykori diákja, Mészáros Dalma zongorajátékát, valamint Takács Lilla és Takács Fruzsina énekprodukcióját hallhattuk. Köszönjük minden szereplőnek a varázslatos karácsonyi élményt!

A pásztorjátékban szerepelt: Filip Vivien, Kovács Noémi, Oláh Bálint, Radics Szelina, Verbói Bálint, Kökény Tamás, Kacsári Kitti, Budai Tímea, Varga Bianka, Gazsi Adrián ( 11. D osztályos tanulók), Bogdán Norbert, Buzás Erik, Teknős Máté, Deme Patrik ( 9. D) és Rácz Kevin (10. IV)