Csak egy maradhat!


Első ízben szerveztük meg iskolánkban a rendészeti képzésben résztvevő diákoknak „Csak egy maradhat” címmel a rendészeti versenyt. A diákok 10 csapatot alkottak és úgy mérettették meg magukat.

Délelőtt akadálypálya, lövészet, újraélesztés, kerékpár görgőzés, felülés, fekvőtámasz, helyből távolba ugrás, függeszkedés, felülés és labdaszerzés várta a fiatalokat. Ezután kifutottak a nyírjesi tavakhoz. Itt folytatódott a próbatétel. KRESZ és polgárőr ismereti tesztet töltöttek ki, majd vízi mentésben, sebellátásban, sebesültszállításban és tűzoltásban mérték össze erejüket/tudásukat. A szakmához kapcsolódó feladatokon túl még kötélhúzás és íjászat várta a versenyző tanulókat. A diákok felkészültségét jellemzi az élvonalban született szoros eredmény.

Miként a rendezvény címe is sugallja, a verseny itt még nem ért véget. A legjobban szereplő csapat tagjai végül egymással is megküzdenek. S hogy kire lesz igaz a döntőbe jutott Bander Viktor, Danyi Kevin, Szemesi Dávid és Vachó Viktor alkotta csapat tagjai közül, hogy csak egy maradhat, az majd kiderül a június 22-24. között Tokajban megrendezett döntőben.

 

Köszönet a rendezvény megvalósításában segítséget nyújtó Cserhát Különleges Mentőcsoportnak, a Balassagyarmati Vöröskeresztnek, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságnak, valamint a támogatásért Balassagyarmat Város Önkormányzatának, a Rákóczi Szövetségnek és a Madách Mozinak.

Csak egy maradhat!