2. Megyei Ifjú Polgárőr nap a Keriben!


2018.május 12-én már második alkalommal gyűltek össze Nógrád megye ifjú polgárőrei, ezúttal a Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Szakközépiskolában a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége szervezésében.

A rendezvényt Medvácz Lajos Balassagyarmat Polgármestere nyitotta meg Skuci Nándor a Nógrád megyei Közgyűlés elnökével, valamint a Nógrád megyei rendvédelmi szervek vezetőivel, Dr. Nagy László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjével, Ferencsik Raymond Levente r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Rendészeti Igazgatóval, Csík Csaba r. alezredes a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetőjével, Dr. Budai István bv. dandártábornok bv. főtanácsos parancsnokkal, Seres Tibor tűzoltó ezredes Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával, Győri Ferenc tűo alezredes, Polgári Védelmi Felügyelő a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviselőjével, Vass Miklós Úr a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökével.

A megnyitó után iskolánk tanulói tartottak önvédelmi bemutatót, majd a Cserhát Különleges mentőcsoport kutyás, és mentési bemutatóját tekintettük meg.

A rendezvényen letettük az „alapkövét” az ifjú polgárőr Közösségi háznak, ami a Megyei Polgárőr Szövetség segítségével fog otthont adni az ifjú polgárőröknek, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítva nekik.

Az ifjú polgárőr napon a megyénkben lévő rendvédelmi szervek is bemutatkoztak. A Nógrád megyei Rendőrfőkapitányság bűnmegelőzési és közlekedésrendészeti szakterület munkatársai, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség állománya, a Balassagyarmati Büntetés-végrehajtási Intézet dolgozói, valamint a Magyar Honvédség katonái is, akik bemutatták rendészet-technikai eszközeiket, járműveiket.

Az ifjú polgárőrök a bemutatók között sportversenyeken mérhették össze tudásukat, már hagyományosnak mondható foci kupa mellett, kerékpár görgő verseny, légpuska lövészet, légpisztoly párbaj, íjászat, motoros szimulátorverseny, Kresz-teszt verseny került megrendezésre. A fiatalok lelkesen vettek részt a különböző versenyeken, és ádáz csatákat vívtak a győzelemért. A foci kupát a Keri 11.d osztály csapata nyerte, megelőzve a tavalyi győztes Héhalom csapatát, a harmadik helyen a Keri 10.d csapata végzett.

A kerékpárral érkezők regisztrálhatták a kerékpárjukat az Országos kerékpár regisztráció rendszerben, a Bikesafe-n a Nógrád megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai segítségével.

Aki a versenyek közben megéhezett csillapíthatta éhségét a grillsátorban, ahol sültek, hurka, kolbász, zöldség várta a fiatalokat.

A szervezők nevében köszönöm mindenkinek aki segített a rendezvény lebonyolításában, bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát, és ezt továbbadva a jövő évi ifjú polgárőr napon még nagyobb létszámban építhetjük tovább közösségünket.

Versenyerdmények:

foci kupa

 1. Mikszáth Szakközépiskola 11.d
 2. Héhalom Pe.
 3. Mikszáth Szakközépiskola 10.d

Kerékpár görgőverseny

 1. Féja Bálint
 2. Tóth Ádám
 3. Metykó Márk

Légpuska

fiú:

 1. Verbói Bálint
 2. Farkas Martin
 3. Hegedűs Márk

lány:

 1. Kacsári Kitti
 2. Varga Bianka
 3. 3.Káplár Anna

légpisztoly párbaj:

 • Brugovitczky Dávid

 

Gál Zoltán

2. Megyei Ifjú Polgárőr nap a Keriben!