Csengerben jártunk


Csengerben jártunk

Ebben a tanévben is meghívást kaptunk a csengeri Ady Endre Középiskola és Kollégium igazgatójától, az iskola hagyományos Ady-napi rendezvényeire. Két szavalóval (Kovács Evelein 9. D és Verbói Bálint 10. D osztályos diákokkal) a versmondó versenyre, válogatott fiú focicsapatunkkal a sportrendezvényre Homolya Gergő és Szemesi Dávid 11. D-s diákok a matek versenyen próbáltak szerencsét. Garai Enikő és Molnár Dorina 11.KV-s diákjaink a meghirdetett történelmi pályázatra neveztek be dolgozatukkal. Szerdán este érkeztünk a helyszínre, ahol szívélyes fogadtatásban volt részünk. Csütörtök délelőtt a szavaló és a matematika verseny került megrendezésre. Szorgalmas, színvonalas,jól szervezett versenyt láthattunk, minden versenyző derekasan helytállt. Az indulók közül Garai Enikő 2. helyezést ért el, a fiúk szintén ezüstérmesek lettek. Nekik is és felkészítőiknek is (Bellér Annamária tanárnőnek és Pap István tanár úrnak ) szívből gratulálunk! (Dr. Vargáné Rada Ildikó)

Most először jártam Csengeren. Nagyon tetszett a város, és meglepő mennyivel barátságosabbak a fiatalok.
A verseny nagyon jól szervezett és örömteli volt. Nagyon jól éreztem magam. Az iskola igazgatója és a tanárok is nagyon kedvesek voltak.
Nagyon tetszett a színpad díszítése. Sokat gyakoroltuk a verset, igaz nem értem el eredményt, de meg voltam elégedve magammal és végső soron csak ez számít. Jövőre is szívesen megyek és igyekszem még jobban teljesíteni. (Kovács Evelin 9. d)

A múlthéten két napot töltöttünk el Csengeren az Ady Endre szavalóversenyen és a szállásunk az Ady kollégiumban volt, amit az esti órákban foglaltunk el. Örömmel fogadtak minket és meleg vacsorával kedveskedtek nekünk. A vacsora után a csarnokban egy foci mérkőzést néztünk meg. A mérkőzést követően visszamentünk a koliba és a kísérő tanárnővel átnéztük a verset, majd aludni tértünk. Reggel izgalommal vártam a napot, mert ez volt az első komolyabb szintű szavalásom. A 23 szavalóból az 5. voltam és nagy volt a megkönnyebbülés mikor a verseket elszavaltam. Igaz díjat nem sikerült szereznem, de figyeltem és abból tapasztalatokat gyűjtöttem. Ebéd után hazaindultunk és elmondhatom nagyon jól éreztem magam egész végig. (Verbói Bálint 10. D)

A csengeri utazás egy élmény volt számunkra. Az út hosszú és fárasztó volt, de alvással és egymás szórakoztatásával gyorsan eltelt. A fogadtatásra egy szavunk sem lehet, mert úgy bántak velünk, mint a jó vendégekkel, a kaja változatos volt, de ehető. A szállással nem volt baj, az ott dolgozók aranyosak és segítőkészek voltak, úgy ahogyan a diákok és a kollégisták is. Egy rossz szavunk nem lehet. A torna gyorsan zajlott és emlékezetes marad, mert sikerült az, ami eddig senkinek. Dobogóra kerültünk. A döntőben sajnos három nullás vereséget szenvedtünk, de az ezüst sem rossz. A társaság és a környezet nagyon jó volt. Ráadásul közel volt minden. A bolt, a suli, az ebédlő és a csarnok is. Ha tehetnénk, biztos, hogy visszamennénk, mert király volt. Ez volt Csenger 2018-ban.  (Kiss Noel 12. d)