Március idusa


Nem könnyű olyan műsort összeállítani, ami tartalmas, színvonalas és leköti a figyelmet. Sok előkészület és munka előzte meg. Az osztályok gyülekezése alatt eredeti huszárdalok és katonaénekek szóltak. Már ez megadta a kellő hangulatot.

Mivel 1848 március 15.-i események idején volt a József -napi vásár, ez adta meg az összeállítás keretét. Volt vásár, vásározók, a szereplők korhű ruhába öltöztek. A műsort a balassagyarmati Vadóka együttes nyitotta meg egy fergeteges verbunkkal, amin Kovács Krisztián az együttes egyik vezetője is táncolt. Tanulóink nagy tapssal jutalmazták az igazán pattogós előadásmódot, amit az egyik vásározó meg is jegyzett. A város 3 általános iskolájából érkeztek a vendég szereplők. Köszönet az iskolák igazgatóinak, akik engedélyezték részvételüket műsorunkban.

A továbbiakban a szereplők a helyszíneket, felidézték a nap eseményeit . Az előadás katarzisát Mészáros Dalma zongoraszáma adta, aki ENNO MORICONE: CHI MAI csodálatos számát játszotta.

Ezután jött az, amire nem számítottam. A teremben néma csend volt, a tanulók nem álltak fel, egész végig nagyon fegyelmezettek voltak. Sokan mondták még szívesen nézték volna tovább. Örülök, hogy sikerült egy igazán nívós előadást összeállítani. A szereplők ügyesek voltak. Köszönöm az iskola 2 technikusának Reznyik Máriónak és Ruska Milánnak a segítségét.

Sirokiné Handó Ildikó

Március idusa