Ifjú polgárőreink a Dejtári Duatlon verseny biztosításán


2018. március 24-én került megrendezésre a BADISZ VSE rendezésében a Dejtári Országos Duatlon verseny. A verseny szervezőitől kaptunk felkérést, hogy az iskolánk ifjú polgárőrei segítsenek a verseny lebonyolításában, biztosításában. A felkérésnek eleget téve 23-án délután a helyszín előkészítésében segédkeztünk, felfestettük és megtisztítottuk a pályák vonalát, elkészítettük a kerékpáros depót, berendeztük a rajt és cél területet. 24-én már korán reggel ismét Dejtáron voltunk, rövid eligazítás után a Balassagyarmati rendőrkapitányság járőreivel közösen kezdtük meg a terület lezárását, mire a verseny elindult már minden biztosítva volt annak érdekében, hogy a versenyzők biztonságosan lehetőleg balesetmentesen tudjanak versenyezni. A Dejtár- Patak közötti közúton a forgalmat rendőrök szakaszosan elterelték, mi pedig a falun belül biztosítottuk azt, hogy a versenyzők közé senki sem tudjon behajtani. Kora délután már kissé fáradtan és átfázva segédkeztünk még a verseny helyszínének elbontásban, a terület rendbetételében. A verseny rendezői megköszönve a részvételünket elbúcsúztattak minket, majd mindenki hazatérhetett otthonába.

A 10. d rendész osztály, akik mind ifjú polgárőrök is, bepillantást nyerhettek a rendezvény biztosítás rejtelmeibe, a rendőri munkába, gyakorlatban is alkalmazhatták az iskolai órákon tanultakat.

A rendezők és a versenyzők nevében Sztancsik József Úr ezúton is köszöni a biztosításban részt vevők segítőkész munkáját.

Gál Zoltán

Ifjú polgárőreink a Dejtári Duatlon verseny biztosításán