Eseménydús napok a rendészeknél


Az elmúlt hét eseményekben gazdag volt a rendész tanulóinknak.

Március 08-án a 10. D osztály segítségével tartottuk meg a jövendő tanulók alkalmassági vizsgáját. A jelentkezőknek a fizikai állapotukról kellett számot adni, felülés, fekvőtámasz, függeszkedés, ingafutás és helyből távolugrásban. A 10-es osztály tanulói lelkesen vettek részt az előkészületekben és a lebonyolításban egyaránt, kisérték, segítették a felvételizőket, számolták és rögzítették az elért eredményeket, segítségükkel gyorsan és pontosan sikerült a felvételi eljárást lebonyolítani.

Alkalmassági vizsga-2018

Március 09-én a Honvéd Sportegyesület által rendezett országos versenyre kaptak meghívást azok a tanulók, akik az iskolánkban rendezett elődöntőn megfelelő eredményt értek el. Két csapatnak sikerült ezt elérni. Az első csapat Keresztúri Máté, Deme Martin (12. D) és Szemesi Dávid (11. D); a második csapat Bander Viktor (11. D), Mohácsi Martin és Verbói Bálint (10. D) osztály tagjai voltak. A verseny helyszíne a BOK csarnok volt. A Honvéd Sportegyesület nem csak a lövészversenyre készült, más sportokat is kipróbálhattunk. Volt evezés, kard- és tőrvívás, lézeres lövészet, asztalitenisz, valamint különböző szimulátorok. A beosztás szerint a harmadik sorozatban lőttünk, fél óra volt a végrehajtásra, ez alatt kellett a fegyvereket belőni, és 20-20 értékelt lövést leadni, ami Keresztúri Máténak sikerült a legjobban 172 köregységgel, ez az Országos Döntőn a 10. igen előkelő helyre volt elegendő, a többiek az erős középmezőnyben végeztek. A verseny után finom ebédet fogyaszthattunk el, majd az eredményhirdetést követően hazautaztunk, az út során a csapat egy része már a másnapra készült.

Honvéd Sportegyesület – országos verseny

Március 10-én az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban rendezett II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny régiós válogatóversenyére indultunk kora reggel. Az iskolánkat Garamvölgyi Péter, Keresztúri Máté, Jardek Felicián (12.d) és Szemesi Dávid (11.d) osztályos tanulók képviselték. Megérkezés után a tanulók azonnal megkezdték az elméleti feladatok megoldását, majd szinte pihenés nélkül hajtották végre a nem kevés gyakorlati feladatot. Lövészet volt az első, ahol szinte hibátlanul teljesített a csapat, mindössze 1 pontot veszítettünk. A következő feladat a büntetésvégrehajtásé volt, itt egy zárkát kellett berendezni, beágyazni, szekrényrendet kialakítani, és a fogvatartottaknál nem tartható tárgyakat is meg kellett keresni. Ezután a rendőrszakmai feladat következett, a járőr alapfelszerelések kiválasztása, és a megfelelő öltözet kiválasztása volt a feladat. Ezek a feladatok már nehezebbnek bizonyultak, mivel mindkettőre csak 5-5 perc volt adva, ami a fiúknak a beágyazásra és a rendrakásra nem volt teljesen elegendő, ezért itt már egy kicsivel több pontot veszítettünk. Még meg sem tudtuk beszélni, hogy mit kellett volna másképp csinálni, már jött az akadálypálya pallóval, zsámolyokkal, szekrényekkel, hordággyal. A gyors végrehajtás után tűzoltó fecskendőt szereltünk és szakfelszereléseket kerestünk, hála a jó szintű felkészítésnek pontveszteség nélkül indulhattunk a következő feladatokhoz. Jött a 2000 méteres futás, amit Garamvölgyi Péter teljesített a legjobban az összes versenyző közül! Még ki sem fújtuk magunkat, jött a felülés, fekvőtámasz, függeszkedés és a távolugrás. A feladatokat Péter hibátlanul, maximális pontszámmal teljesítette, de a többiekre is büszkék lehetünk. A verseny végeztével jött a jól megérdemelt ebéd és a hazautazás.

Adyligeti II. Országos Középiskolai Rendészeti Csapatverseny

Azt hiszem, hogy joggal lehetünk büszkék a tanulóinkra, akik a tudásuk legjavát adva öregbítették iskolánk hírnevét.

Gratulálok minden résztvevőnek! Külön gratulálok a lövészeten jó helyezést elért Keresztúri Máténak, és a tanulmányi versenyen nyújtott kimagasló teljesítményéért Garamvölgyi Péternek.

Gál Zoltán