Vendégségben Madáchnál


Madách Imre főművének, Az ember tragédiájának tanulása során mi lehetne élményszerűbb a mai fiatalok számára,mint egy kis betekintés a szerző egykori világába?

Ebből az indíttatásból kerekedett fel a 11. KV osztály, hogy ellátogasson Csesztvére, Madách és felesége egykori lakhelyére, ahol ma emlékmúzeum található. A “vendégeskedés” nagyon jól sikerült, élményekkel telve érkeztünk haza, és így talán könnyebb lesz a remekmű értelmezése, befogadása is.

A kiállítás nagyon tetszett,kitűnően bemutatta Madách életét, pályáját. Az adott szobákban kiállított tárgyak történetét egy készülék segítségével hallgathattuk meg. Legjobban az a szoba tetszett, ahol fel lehetett próbálni különféle öltözékeket-úgy éreztem, elrepítenek a régi időkbe. Örülnék a későbbiekben is ilyen programoknak, ilyen helyek meglátogatásának.” ( Csejk Vivien)

A kirándulás nagyon tetszett. Rengeteg szép látnivaló volt Csesztvén a Madách Múzeumban. Már az előtérben is sok kép és tudnivaló volt. Ami különösen tetszett, az a modern, fejhallgatós körbevezetés. A kiállítás modern dolgokat is tartalmazott, például interaktív gépeket. Nekem a legjobban az tetszett, hogy fel lehetett próbálni Madách híres művében, Az ember tragédiájában lévő szereplők ruháit, az előadások jelmezeit. Ezek mellett tetszett még a régi rádió és a festmények is, különösen érdekesnek találtam Madách bölcsőjét és íróasztalát.” ( Garai Enikő)