Harcművészeti gálán a rendészek!


Még az előző tanév végén meghívást kaptunk a Terrorelhárítási Központ munkatársaitól a november 18-án tartandó harcművészeti gálára, ahol a rendvédelmi szervek állománya méri össze erejét különböző önvédelmi sportokban. A tanulók olyan létszámban jelentkeztek az eseményre, hogy egy különjáratú busszal tudtunk csak felutazni, a szállítást ezúton is köszönjük a BODO-busznak.

Megérkezésünkkor már zajlottak a versenyek, és a különböző bemutatók. A lelátón elfoglaltuk a helyünket és csak kapkodtuk a fejünket, egyszerre több tatamin, ketrecben, ringben zajlottak a selejtezők, judo, karate, Grappling, ökölvívás, MMa, K-1, Thai-boksz szabályai szerint. Közben a ringek mellett különböző rendvédelmi szervek fegyverzetével, felszereléseivel ismerkedhettünk. Jelen voltak a TEK mellett a Készenléti Rendőrség, a Büntetés-végrehajtás, a Katasztrófavédelem munkatársai, akik szívesen adtak felvilágosítást – és különböző ajándékokat – az érdeklődőknek. A rendezvényen a magyar sport kiemelkedő alakjaival is találkozhattunk. Bárdosi Sándorral való megismerkedésünk szerintem neki is emlékezetes marad.

A rendvédelmi szervek versenyeit követően egy tartalmas és izgalmas gálaműsort is megtekinthettünk. A TEK főigazgatójának megnyitója után az Orosz speciális erők Alpha csoportjának, a magyar birkózók, Wing-tsun mesterek bemutatóját, illetve a K-1 döntőket, gálamérkőzéseket nézhettük meg.

A rendezvény után késő éjszaka értünk Balassagyarmatra, és már alig várjuk az önvédelem órákat, hogy a látottakat mi is ki tudjuk próbálni.

Gál Zoltán

Harcművészeti gálán a rendészek!