Túlélési küzdelem


A szakadó eső sem tartotta vissza a legbátrabbakat, hogy részt vegyenek hagyományos rendezvényünkön, a Túlélőtúrán. Öt csapat tagjai mérték össze erejüket, tudásukat, ügyességüket és főként akaratukat és állóképességüket. Délután háromkor a megyeházáról indultak meg, és első körben futás, lövészet és akadálypálya várta a lelkes diákokat, majd a zuhogó esőben az Ipoly partján tűzoltó gyakorlatban és íjászatban mérettettek meg. Ezután jól esett este beérni a kifűtött megyeházára, ahol reggel hatig folytatódtak a versenyek. A finom és bőséges vacsora után több, mint 20 különböző jellegű és nehézségű feladatot oldottak meg a résztvevők.
A testet/lelket próbára tevő feladatok teljesítése – alvás nélkül – nagy nyomás alá helyezték a vetélkedők szervezetét, akaratát, akik végig kitartottak. Ezzel is bizonyítva kitartásukat.

A feladatokban elért pontszámok összesítése után a következő eredmény született:

I. Crew McQur – 250 pont

II. Survivors – 220 pont

III. Ooh – 144 pont

IV. Nekem mind1 – 128 pont

V. Spártaiak – 126 pont

Gratulálunk a csapatoknak a hősies helytállásért! Jövőre ugyanitt!

A szervezők nevében köszönetet mondunk a Cserhát Mentőkutyás Egyesületnek a kiemelkedő segítségükhöz, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságnak és Szalai Tibor ny. r. alezredesnek, a Rákóczi Szövetségnek, valamint a tanároknak és a diáksegítőknek, akik áldozatos és fáradhatatlan munkájukkal segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását!

Túlélési küzdelem