Esterházy János emlékünnepség – 2017


Esterházy János felvidéki mártír sorsú politikusra emlékezett Budapesten a Rákóczi Szövetség. Az emlékünnepség 10 órakor koszorúzással kezdődött a Szép utcai emléktáblánál, majd a Pesti Megyeházán folytatódott.

A Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság 1991 óta rendez emlékünnepségét Budapesten, ahol minden évben Esterházy Emlékplakettet és elismerő oklevelet adományoznak olyan személyek és intézmények részére, akik és amelyek a felvidéki magyar közösség szolgálatában kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve gróf Esterházy János mártír sorsú politikus szellemi örökségének megőrzéséért és megismertetéséért kiemelkedő munkát végeztek.

Az emlékünnepségen beszédet mondott Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke

Ez alkalommal a Rákóczi Szövetség és az Esterházy János Emlékbizottság, Esterházy-emlékéremmel tüntette ki Boráros Imre, Kossuth-díjas színészt, valamint az Élő Zoboralja Polgári Társulást

Az emlékünnepségen iskolánk is képviseltette magát Csikány Emese, Deme Martin, Kiss Noel, Szakács Fruzsina diákok, illetve Czibulya Márk tanár úr személyében.

Esterházy János emlékünnepség – 2017