A Szakma Sztár (SZKTV) verseny elődöntőjének eredményei


“Egy jó szakma felér egy diplomával!” A Szakma Sztár ( Szakma Kiváló Tanulója Verseny) mottója talán még soha nem volt annyira aktuális, mint napjaikban. Magyarországnak szakemberekre van szüksége, akik jártasak foglalkozásuk rejtelmeiben, alaposan ismerik szakmájuk minden csínját-bínját. Az SZKTV célja éppen a leendő szakemberek elméleti és gyakorlati ismereteinek elmélyítése, tudásuk bővítése. Ezért erre a versenyre is igaz az, hogy nem elsősorban az elért eredmény a fontos, hanem a felkészülési-tanulási folyamat, hiszen az ennek során elsajátított tudás hozzájárul a szakma majdani színvonalas műveléshez.

A versenysorozat megyei elődöntőit január 6.és 13. között rendezték meg Salgótarjánban. Iskolánkból négy szakmacsoportban indultak versenyzők, akik remekül helytálltak az országos szinten összesen 5300 induló között.
A vendéglátószervező-vendéglős szakmacsoportban öt versenyző indult. Blaskó Anita, Borenszki Alexandra és Gál Beatrix a középmezőnyben végzett, Puszta Edina és Szabó Martin (mindannyian 14.V osztályos tanulók) az írásbeli eredményük alapján ( ami magasabb volt, mint 60%) mentességet kapnak a májusi szakmai vizsga írásbeli része alól.
A kereskedő szakmacsoportban Domonkos Alexandra és Tálas Péter ( mindketten 14. K osztályos diákok) indult, a versenyt a középmezőnyben zárták.
A szakácsok között Kiss Anna Rebeka és Kiss Aranka Mária ( mindketten 11. CF osztályos tanulók) a középmezőnyben végeztek, míg az eladók között Balla Bianka ugyancsak a középmezőnyben, Tóth Krisztofer pedig a 25. helyen végzett ( mindketten 11. LP osztályos tanulók).
Köszönjük minden indulónak a kitartó készülést, és gratulálunk az elért eredményekhez!