Rendőr- és tűzoltónap Budapesten – 2016


Iskolánk diákjainak idén ismét megadatott az az élmény, hogy a városligeti Rendőr- és Tűzoltónapon részt vegyenek. A rendezvényen a rendészeti tagozatos diákok szembesülhettek azzal, hogy milyen életlehetőség elé nézhetnek, amennyiben a rendvédelmet választják hivatásul.

Ez a rendezvény nagy élményt jelentett a diákokat számára, hiszen valamilyen szinten beleláthattak a rendvédelmi dolgozók sokoldalú szolgálatellátásába. Megismerkedhettek a különféle szakmai ágazatok sokszínűségével és komolyságával.

Még az olyan tanulók is, akik nem ezen a területen szeretnének elhelyezkedni, kíváncsian figyelték a különböző bemutatókat, és igyekeztek elsajátítani ezeket az élményeket. Elgondolkozott több tanuló is azon, hogy igen nagy karrierre és hivatásra tehet szert, amennyiben a rendvédelmet választja. A Balassagyarmati Rendőrkapitányságról a nap során rendelkezésünkre állt Cseh István alezredes úr, és Pap István őrmester úr is, akiktől a gyerekek bátran megkérdezhették, amire kíváncsiak voltak a rendészeti hivatással kapcsolatban. Reméljük,a következő tanévben azon diákok is részesülhetnek ebben az élményben, akiknek idén nem adatott meg ez a remek nap.

Haraszti Richárd