Szakmai sikereink a Szakma Sztár Döntőn


2016. április 18-20-án zajlott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV)döntője 40 szakmában a Szakma Sztár Fesztiválon, Budapesten, a Hungexpo területén. A színvonalas versenyen iskolánk két tanulója, Békési Boglárka 12. évfolyamos eladó tanuló, és Szerémi Alexandra 14. évfolyamos kereskedő tanuló kimagasló eredményt értek el. Bogi az eladók versenyében 2. helyen végzett, Szandi pedig a kereskedők között 4. helyezést ért el.

Mindketten “felszabadultak”, vagyis felmentést kapnak a májusi szakmai vizsga alól, mert a versenyen nyújtott teljesítményük alapján jeles minősítésű szakmai bizonyítványt vehetnek majd át.

A versenyzők helyezését mindkét szakmában a válogatón és a döntőn elért pontszámok alapján határozta meg a versenybizottság.

Boginak az első napon komplex feladatként Anyák napi árukihelyezést kellett készíteni édességekből, itthonról vitt dekorációs elemekkel. Másnap következtek az áruforgalommal kapcsolatos feladatok. A kávék és babaápolási cikkek, majd a villanyborotvák és elektromos szépségápolási cikkek választékának bemutatása után magyar és idegen nyelven kellett tájékoztatást nyújtani, és árut ajánlani a vásárlónak. Ezt követte egy értékesített termék becsomagolása, és bizonylatkitöltés.

Szandi hétfőn az áruk forgalmazásával kapcsolatos gyakorlati feladatokat oldott meg. A borok, valamint a fog- és szájápolási cikkek választékát kellett bemutatni, majd tájékoztatni a vevőt az áruval kapcsolatos szolgáltatásokról, tárolási szabályokról, továbbá ajánlani kellett a vásárlónak az árut magyar és idegen nyelven. Az áruértékesítésről számlát állítottak ki a versenyzők. Ezt követte a kézi botmixerek választékának bemutatása, majd a vásárlókat tájékoztatták az áruval kapcsolatos szolgáltatásokról áruajánlással (magyar és idegen nyelven) egybekötve. Utolsó feladatként pénztárbizonylatot töltöttek ki a tanulók. A második napra maradt komplex feladatként az Anyák napi árukihelyezés édességekből, szintén itthonról vitt dekorációs elemekkel.

A feladatok leírásából is kitűnik, hogy versenyzőink nagyon sokrétű, összetett feladatokat oldottak meg a versenyen. Gratulálunk a két versenyzőnek, különösen örülünk annak, hogy ilyen „jó” példát mutattak iskolatársaik számára.

Sikerükhöz és az elért eredményekhez nagymértékben hozzájárultak kollégáink, akiknek munkáját a fenntartó is megköszönte a ballagási ünnepségünkön.

A versenyzők felkészítésében részt vettek: Albert Délia, Bagyinszki Erika, Huszár Péterné, Dr. Szélné Szikora Erika, Paulovits Margit, Polyákné Szabó Györgyi, Szunyoghné Molnár Marianna, Takács Attila, Varga Zsolt.

Ezúton is köszönjük szakmai tevékenységüket, ötleteiket, kreativitásukat, mellyel támogatták tanulóinkat a felkészülés során. Külön köszönjük a gyakorlati képzőhely munkatársainak munkáját is!