Túlélésre hangolva


A megyeháza előtt láthatósági mellénybe burkolt diákok álldogálnak és szurkolnak. Hét ember fekvőtámaszban küzd meg egymással. Három percnyi szenvedés az elsőségért. Nem csak a győzelmi mámor a fontos, tétje van. A nyertes csapata indulhat elsőként a próbatételek útján. Végül az első helyen döntetlen eredmény született, viszont az autóbusz megérkezett, indulni kell. Mindenki felszállt a sárga járműre, amely a versengő csapatokat a Nyírjesi tavakhoz szállította.

túlélő6

Így vette kezdetét a Keri hagyományos túlélőtúrája, melyre ezúttal hét csapat nevezett be. Képviselte magát a Keri csapatain kívül a Szent-Györgyi „C-vitamin”, a Balassi „Keri the Game”, valamint a felvidéki ipolysági Fegyverneki Ferenc Egyházi Gimi „Agyoncsapat” nevű csapata is.

Nyírjesben végül ingafutással szerezték meg az elsőséget a „Senkik”.

túlélő7

A kerettörténet szerint harci helyzetbe kerültek a csapatok. Így az első próbatételnél lövészet várta a diákokat. Mivel a harchoz szükség van a megfelelő energia bevitelre, burgonyát pucoltak, ügyelve a minél kisebb héj/nyersanyag hányadra. Ezt követően vegyi támadás érte őket, ezért a tóig gázálarcban rohantak. A tavon át kellett kelni egy csónakkal, ahol egy baráti autó platóján továbbutazhattak. Az autót találat érte, kigyulladt és el kellett oltani a tüzet, amihez természetesen tűzoltói szerelést kellett végezni és meg kellett fékezni a lángokat. Mivel az autó tönkrement, veszélyes szakadék peremén kellett végigsétálniuk (spaniferpálya), majd egy barlangon verekedték át magukat (kúszópálya). Sajnos közben az egyik társuk súlyosan megsérült, így a továbbiakban hordágyon vitték magukkal, míg egy újabb szakadékhoz nem értek, ahol társukat át kellett segíteniük (kötélpálya). A szakadékon átkelve egy hosszú menetelés várt rájuk a vasútállomásig, ahol újabb harcokba bonyolódtak. Mivel a lőszerük elfogyott, más módszerrel kellett harcolniuk. Szerencsére segítségükre voltak a környéken élő nomád szkíta törzsek, akik kölcsönadták kerecsen íjukat. Az ügyes harcosok az ellenség megsemmisítésével egy kis lélegzetvételhez juthattak. Sajnos az íjászatban a C-vitamin nem adott kellő védelmet, így a csapat itt elvérzett.

túlélő8

túlélő9

A hat túlélőcsapat ezután a megyeházára vonult és hozzáfoghatott a megérdemelt vacsorához.

A meleg étel el is felejtette a megpróbáltatásokat és úgy érezhették magukat, új helyre, új helyzetbe kerültek. És valóban. Gonosz kis manók birodalmába kerültek, akik különböző megpróbáltatásokkal állították szembe a fiatalokat. Többek között vizes vödröket cipeltek a szájukban, tojásfehérjét vertek keményre, lufit durrantottak, tornyot építettek, tesztet írtak a Habsburg család történelméből, Micimackóból és az Alkonyatból, gyorsírtak, pelenkát nyaltak, tejszínhabbal dobálóztak, karaokee-ztak, kukacként fetrengtek, puzzlet válogattak, rovásírást fejtettek, városban szaladgáltak benzinkúttól benzínkútig, tejjel teli pofazacskóval talicskáztak.
Végül a feladatok vidámságba borították a fáradt túlélőket, akik reggel fél hétkor menekültek csak meg a hajnali fénytől irtózó manóktól.

túlélő10

Közben megtaláltuk a manók jegyzeteit, akik nem csak kínozni próbálták a bajtársakat, de titokban ki is értékelték őket. Ez alapján a következő eredmény született(csapatnév és csapatkapitvány, elért pontszám):

 

1.      Agyoncsapat (Csáky Mihály) – 238p

2.      Keri the Game (Cserháti Lili) – 234p

3.      Armageddon (Fricz Orsolya) – 221p

4.      Senkik (Kiss Noel) – 220p

5.      Heroes (Szilágyi János) – 200p

6.      RendKing (Gyöngyösi Imre) – 185p

7.      C-vitamin (Kiss Péter) – 70p

 

Gratulálunk a csapatoknak a hősies helytállásért! Jövőre ugyanitt!

A szervezők nevében köszönetet mondunk a Cserhát Mentőkutyás Egyesületnek a kiemelkedő segítségükhöz, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságnak és Szalai Tibor ny. r. alezredesnek, a Kérdőjel Hobbi Egyesületnek, a Bodo-Busznak, a Rákóczi Szövetségnek, valamint mindenkinek, akik áldozatos és fáradhatatlan munkájukkal segítették a rendezvény sikeres lebonyolítását!