Vezetőképző Budapesten 4.


A Rákóczi Szövetség 2015. február 27 – március 1. között tizenötödik alkalommal szervezte meg Budapesten az ifjúsági találkozóval egybekötött vezetőképzőjét a Kárpát-medencei középiskolai ifjúsági szervezetei számára.

Személy szerint most voltam először, és nagyon tetszett. Sok új barátot, ismerőst szereztem a programon. Az előadások tetszettek, látni azt, hogy merre vannak magyar emlékek, szívhez szóló volt. Sok új történelmi ténnyel szembesültem és szerintem nem csak én. Az első este a táncház nagyon ötletes volt, mert új dolgokkal ismerkedhettünk meg, ez alatt a táncot is értem. Ezen az estén a csapatépítés is középpontban volt. A programokon nem csak barátokat és ismerősöket szerezhettünk, hanem sok új tudást és információt arról, hogy a jövőben miket is tudunk csinálni. Második nap az előadások izgalmasak voltak, nagyon tetszettek. Este a színházra került a sor, nagyon élvezetes volt. Főleg, hogy a színészeket szinte érinteni tudtuk, olyan közel voltak. A színdarab nem csak nekem, hanem tanárainknak és a többi diáknak is elnyerte tetszését. A szállás, a szobák szépek voltak, a hotel ellátása jó volt. Az ételek is nagyon finomak voltak, szép volt a tálalásuk. Amikor eljött a harmadik nap, elszomorodtunk, mivel maradtunk volna még az új barátainkkal. Hamar elment a három nap, de az emléke örök marad. Beer Miklós püspök úr előadása volt az egyik kedvencem sok-sok jó gondolata volt, amik megmaradtak bennem. De tetszett a többi is, mert mindenben volt valami sajátosság.

Igazából ez a három nap megtanított arra, hogy bármilyen messze is legyünk egymástól, akkor is összetartozunk. Köszönöm ezt az élményt és remélem, még sok ilyenen vehetek részt.

vezkép4
Balról jobbra: Kosik Vivien, Csikány Emese, Halzl József, Czibulya Márk

 

Csikány Emese