Vezetőképző Budapesten 3.


2013 október 4-6.között a Rákóczi Szövetség megrendezte a 12. középiskolás vezetőképzőjét a budapesti Rubin Wellness és Conference Hotelben.

vezkép3

Az összejövetelen 144 diák vett részt, a Kárpát-medence különböző országaiból, melynek a témája az érték és ifjúság volt. Iskolánkból Varga Nóra és Kosik Vivien képviseltette magát Czibulya Márk tanár úr kíséretével.

Miután pénteken megérkeztünk,Halzl József a Rákóczi Szövetség elnöke megnyitotta a rendezvény,majd Pozsgay Imre tartott nekünk egy előadást.Mindezek után következett a vacsora és a csoportok találkozása. Az est fénypontja pedig az volt,hogy igénybe vehettük a szálloda wellness szolgáltatásait.

A szombati napon a reggeli után Gloviczki Eszter tartott egy izgalmas előadást “A szerelem biokémiája” címmel. Őt követte Szatmáriné dr. Balogh Mária “Érzelmi intelligencia és vezetés” című előadása. Ebéd után Kisida Elek  szólt néhány szót az “Értelmes életről”. A nap utolsó előadója Wittner Mária volt, aki megosztotta velünk 1956-os élményeit.

Este a Nemzeti Színházba látogattunk el, ahol a Liliomfi című előadást láthattuk,majd megkoronáztuk a napot egy éjszakai budapesti városnézéssel.

Vasárnap egy római katolikus szentmisét tartott nekünk Michael Duffy ír szerzetes. Ezután a Benkő kamarazenekar koncertjét élvezhettük. Végül Halzl József és  Csáky Csongor köszönt el a hétvégén megjelent diákoktól és tanároktól.

Kosik Vivien