Vezetőképző Budapesten 2.


A Rákóczi Szövetség jóvoltából immár másodszor nyílt alkalmunk (Kosik Vivien, Vig Viktória és Farkas Lóránd tanár úr) a fővárosban megrendezett vezetőképzőn részt venni a Rubin hotelben 2013. március 1-3 között. Rengeteg diák és tanár érkezett szerte a Kárpát-medencéből, közel 150-en voltunk,eddig ez volt a legnépesebb találkozó.

vezkép2

Az első napon Kozma Imre atya,a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke tartott nekünk egy rövid előadást, majd a diákok csoportonként külön vonultak, a tanároknak pedig alkalmuk nyílt beszélgetni Rókusfalvy Pállal. A vacsora után igénybe vehettük a szálloda wellness szolgáltatásait.

A második napon Pozsgay Imre egyetemi tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész, Bogár László közgazdász és egyetemi tanár és végül Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár előadását hallgathattuk meg. Vacsora után elindultunk az Újszínházba Tamási Áron Ábel című művét megtekinteni (nekem személy szerint nagyon tetszett!). A színház után egy rövid városnézésre vittek el minket. Bejártuk a nagyváros egy részét, és megcsodálhattuk Budapest fényeit a Citadelláról.

Az utolsó napon, a reggelit követően Bárdos Tamás zenetudós mesélt nekünk Liszt Ferenc életéről. Egy rövid szünet után a csapatok összegyűltek a bálteremben és az első napon kiadott feladat végeredményét kellett bemutatni egymásnak és a ‘versenybíróknak’. (Minden csapat kapott 5 képet, el kellett dönteni, hogy mi látható rajta és fel kellett helyezni egy térképre, majd választani kellett csapatonként egy-egy emlékművet amiről az utolsó napig készíteni kellett egy kiselőadást.) Mi különdíjasok lettünk.

Ezzel sajnos véget is ért ez a csodás hétvége, köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, ismét egy csodás élményben volt részünk és reméljük, hogy még sok vezetőképzőn és más programon is részt vehetünk.

Kosik Vivien