Felvidéki Séta


2012.november 9-11.között alkalmunk nyílt egy Felvidéki sétára. A kiránduláson iskolánkból 7 diák és 1 tanár vehetett részt. A Rákóczi Szövetség nagyon sok lehetőséget kínál a határon túli és belföldi diákoknak. A mi iskolánk harmadik alkalommal vesz részt ilyen eseményen. Nagyon sok érdekes programot biztosítottak számunkra. Autóbusszal Budapestre utaztunk, ahol csatlakoztunk a többi utazóhoz. 3 autóbusznyi diák és tanár utazhatott így, budapesti, egri és Tornaljai indulással, hogy végül az első megállóban, Borsiban találkozzunk, ahol a Fejedelem szülőháza áll. Itt megtekintettük a várkastélyt, ahol a tárlatvezető szellemes előadását követhettük figyelemmel. Ez után Kassára utaztunk, ahol az egy kollégiumban szálltunk meg, vacsora és szobafoglalás után esti programként élőzenés táncház volt.

A második nap első programja a kassai városnézés volt, majd elutaztunk Bártfára – a Rákóczi család birtokainak határára – városnézésre. Az este fénypontja pedig egy színházi előadás volt a Thália Színházban. A Művészet című előadás tetszéssel töltötte el a nézőket.

Elérkezett az utolsó nap. A reggelt magyar nyelvű szentmisével kezdtük a kassai Orsolyiták templomában, majd rövid beszélgetésre invitált a püspöki helynök. A következő és egyben utolsó állomás a betléri kastély volt.

Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek, hogy része lehettünk ennek a kirándulásnak, egy élmény volt. Reméljük, sok ilyen programon vehetünk még részt.

kassa01

A kassai Szent Erzsébet dóm előtt a kirándulók (balról jobbra): Juhász Dominika, Kovács Alexandra, Nagy Andrea, Kovács Kitti, Kosik Viven, Czibulya Márk, Gyimesi Elizabeth, Kovács Péter

Gyimesi Elizabeth, Kosik Vivien